Hello nyár!

Ha már nyár akkor FESZTIVÁLOK! Szerintem minden fiatal legjobban a nyarat várja az évben, ugyanis ez az időszak a fesztiválok időszaka. Amerre nézünk és megyünk, mindenhol valami buliba botlunk. Az ország minden pontjában akad valami. Ebben a cikkben az idei fesztiválokról osztok meg veletek pár információt. Aki teheti, az menjen el valamelyikre, mert megéri! Hatalmas bulik, remek zenekarok, rengeteg ember, jó pasik, szép csajok – töménytelen mennyiségben alkohol és mindenféle finomság! Mivel a varázsvilágban annyira nem elterjedt, hogy a varázslók/boszik bulizni járnak, főleg nem ilyen bulikba így beavatlak titeket eme szórakozás rejtelmeibe. Semmi extrát ne képzeljetek el. Általában valami hatalmas placcon felállítanak óriás színpadokat, amin töménytelen mennyiségű, szuper zenekar lép fel. Ezeken a rendezvényeken akár ott is lehet aludni, ehhez sátorra van szükség, vagy aki esetleg a városba lakik, ahol a fesztivál van, akkor akkor jön-megy amikor csak akar. Ezt a közlekedést a karszalagokkal lehet megoldani, amit akkor kapnak a vendégek amikor megérkeznek, felmutatják a jegyüket/bérletüket. A fesztiválra csak azok léphetnek be akik ilyen szalaggal rendelkeznek. A helyszínen rengeteg kajás és piás stand várja az éhes vagy szomjas, megfáradt vendégeket, ahol jó pénzért be lehet vásárolni. A koncertek szinte egész nap tartanak, szóval egész nap lehet bulizni, tombolni, esetlegesen táncolni. Azt hiszem nagyjából ennyit érdemes tudni, de persze mindenki aki tud menjen el egyszer egyre, és akkor majd saját tapasztalatai alapján fogja tudni, hogy hogyan is megy egy ilyen hatalmas fesztivál.

FISHING ON ORFŰ 

Helyszín: Orfű
Időpont: 2012. Június 21-23.
Fellépők: PASO, Punnany Massif, Brains, Heaven Street Seven, Quimby, Vad Fruttik, 30y, Kiscsillag, Péterfy Bori & Love Band, Magashegyi Underground, Subscribe, Supernem, Intim Torna Illegál, Logintal, Kelemen Kabátban, Belga, Hősök, Akkezdet Phiai, Ganxsta Zolee, Szabó Balázs, Odett, Irie Maffia, Fish!, Marionette, Maybeshwill, Ripoff Raskalnikov, Kistehén, Esti Kornél stb.

Jegyárak:
–   Háromnapos bérlet: 8900 Ft, 9600 Ft
–   Napijegy: 4600 Ft
–   Orfűi lakóknak a jegyek féláron vannak! 12 év alatti gyereknek nem kell jegyet váltani.
–   Fogyatékkal élők számára a bérlet 5000 Ft.

Egyéb infó: http://fishingonorfu.hu 


VOLT FESZTIVÁL 

Helyszín: Sopron
Időpont: 2012. Június 27-30.
Fellépők: Supernem, Magna Cum Laude, Skrillex, Simpla Plan, Faith No More, Pannonia All Star Ska Orchestra, Brains, Vad Fruttik, Ákos, Csík Zenekar, Kiscsillag, Tankcsapda, Quimby, Iggy & the Stooges, Odett, Fábián Juli & the Zoohacker, Magashegyi Underground, Heaven Street Seven, 30y, Hősök, Copmact Disco, NEO, Balkan Fanatic, Punnany Massif, Irie Maffia, Esti Kornél, Copy Con, Akkezdet Phiai, Subscribe, Deák ill Blues Band, Lord, Belga, Ocho Macho, Fosh! Ganxsta Zolee és a kartel, Beatrice, Kowalsky meg a Vega, Road, Depresszió, Alvin és a Mókusok, Intim Torna Illegál stb.

Jegyárak:
–   Elővételes napijegy: 8990 Ft, 9990 Ft
–   Helyszíni napijegy: 10 990 Ft
–   Elővételes bérlet: 20 900 Ft, 25 000 Ft
–   Helyszíni bérlet: 28 000 Ft

Egyéb infó:  http://www.sziget.hu/volt 


BALATON SOUND

Helyszín: Zamárdi
Időpont: 2012. Július 12-15.
Fellépők: Avicii, Ákos, Björk, Carl Cox, David Guetta, Dupfire, Example, Fritz Kalkbrenner live, Gossip, Nicky Romero, Paul Kalkbrenner, Sasha, stb.

Jegyárak:
–   Elővételes napijegy: 13 000 Ft, 14 000 Ft
–   Helyszíni napijegy: 15 000 Ft
–   Ákos koncertre elővételben: 8500 Ft
–   Elővételes bérlet: 31 000 Ft, 35 000 Ft,
–   Helyszíni bérlet: 38 000 Ft

Egyéb infó: http://www.sziget.hu/balatonsound 


HEGYALJA FESZTIVÁL

Helyszín: Rakamaz- Tokaj
Időpont: 2012. Július 18-22. 
Fellépők: 30Y, Akkezdet Phiai, Blind Myself, Brains, Copy Con, Csík Zenekar, Everlast, Hősök, Irie Maffia, Jurij, Kiscsillag, Kowalsky meg a Vega, Palotai, Pannonia Allstars Ska Orchesrtra, Parov Stelars Band, Pendulum, Punnany Massif, Road, Stereo MCs, Subscribe stb.

Jegyárak:
–   Elővételes bérlet: 16 900 Ft, 18 900 Ft
–   Elővételes diákbérlet: 14 900 Ft
–   Elővételes napijegy: 6900 Ft
–   Helyszíni bérlet: 22 000 Ft
–   Helyszíni napijegy: 8500 Ft
–   Helyszíni napijegy helyi lakosoknak: 4500 Ft

Egyéb infó: www.hegyaljafesztival.hu 


SZIGET 

Helyszín: Óbudai-sziget
Időpont: 2012. Augusztus 8-13.
Fellépők: Csík Zenekar, Ákos, Anna Calvin, Deus, Elektro Guzzi, Hurts, Ministry, Placebo, Quimby, Anti Flag, Axwell, Caro Emerald, Crookers, Flying Lotus, Korn, Narasirato, Shaka Ponk, Ministri, Modeselektor, Pannonia Allstar Ska Orchestra, Shantel & Bucovina Club Orkestra, The Killers, The Subway,LMFAO, stb.

Jegyárak:
–   Elővételes napijegy: 12 000 Ft
–   Helyszíni napijegy: 13 000 Ft
–   Ákos koncert: 7900 Ft
–   Csík Zenekar: 6900 Ft
–   Hazamenős bérlet elővételben: 46 000 Ft
–   Hazamenős bérlet a helyszínen: 55 000 Ft
–   Ottalvós bérlet elővételben: 55 000 Ft
–   Ottalvós bérlet helyszínen: 63 000 Ft

Egyéb infó: http://www.sziget.hu 


SZIN – Szegedi Ifjúsági Napok

Helyszín: Szeged
Időpont: 2012. Augusztus 22-26.
Fellépők: Alvin és a Mókusok, Anima Sound System, Belmondo, Blues Brothers, Brains, Colorstar, Csík Zenekar, EDDA, Heaven Street Seven, Kiscsillag, Magashegyi Underground, Magna Cum Laude, P.A.S.O., Punnany Massif, Quimby, Road, Vad Fruttik, stb.

Jegyárak:
–   Elővételes bérlet: 15 900 Ft, 17 900 Ft
–   Helyszíni bérlet: 22 900 Ft
–   SZTE-s kedvezményes bérlet: 14 500
–   Elővételes napijegy: 9 500 Ft
–   Felező napijegy: 5000 Ft 

Egyéb infó: http://szin.org/ 


Jegyek a Ticketportál, az Interticket és a Ticket Expressz országos hálózatában vásárolhatók. 


Na akkor kicsit összefoglalva: A szervezők nagyon jól összehozták a dolgot, mert a nyár minden hónapjára beszerveztek 2 fesztivált. A zenei program igen színes, a jegyárak pedig nem éppen olcsók. Szóval aki menni akar annak hajrá spórolni! A legdrágább idén is a Sziget fesztivál, a legolcsóbb pedig a Fishing. A Balaton Sound sem éppen olcsó, de a többi fesztiválbérlet azért elég jutányos áron van. Szerintem a legérdemesebb a VOLT fesztiválra menni a színes zenei kínálat miatt.
A programot tekintve számomra a legtetszetősebb a VOLT fesztiválé, ugyan is ott elég sok kedvencem lesz. A második helyen nálam a SZIN áll, már maga a város miatt is, de a programok is eléggé jók lettek. Harmadik helyen talán a Hegyalja fesztivál áll a Fishinggel együtt. A Fishingre talán kiadnék ennyi pénzt, de a Hegyaljára már nem biztos.  A többiről már ne is beszéljünk. Nekem a Szigeten felvonuló zenei produkciók egyáltalán nem nyerték el a tetszésemet, ugyan is egyik sem az én műfajom. Balaton Soundra ha mennék is akkor is csak a helyszín miatt, nem pedig a fellépők miatt. Szerintem eléggé szegényes lett a felhozatal. Aki viszont rengeteg külföldi előadót akar látni azoknak a Szigetet ajánlom!
Egy dologban azonban biztos vagyok: bárhova is megy az ember, ha ott vannak vele a barátai akkor még a legrosszabb fesztivál is lehet jó! Ugyebár a bevitt alkohol mennyisége is sokat nyom a latban, de nem feltétlen kell mindenkinek IHB állapotig inni magát.
Az itt felsoroltakon kívül természetesen lesznek még kisebb fesztiválok is, de ezek voltak azok amikről érdemes említést tenni.

Néhány jó tanács: 
–   Nézz a lábad elé! A sok törött üveg, műanyag pohár és egyéb kellemességek könnyen beleállhatnak a talpadba, még egy vékony talpú papucson keresztül is, nem hogy mezítláb.
–   Ha könnyen leégsz akkor vigyél magaddal naptejet. Lehet, hogy nem lesz túl sok fa a színpadok környékén.
–   Ne fogadj el semmit olyan embertől akin látszik, hogy nem megbízható.
–    Ha letetted valahol az italod és otthagytad, akkor már ne igyál utána bele. Sose lehet tudni mit tettek bele, amíg te távol voltál…
–   A pénzedet mindig tartsd magadnál, valami biztonságos helyen.
–   Értékeket ne hagyd őrizetlenül! Nem érdemes drága fényképezőgépeket és bármi ilyesmit magaddal vinned. Egy kis mezei fényképezőgép is megteszi, ha meg akarod örökíteni az eseményeket. Ha egy 20 000 Ft-os gépet hagysz el, akkor talán nem leszel annyira elkeseredve, mintha egy drágábbtól kellene mély búcsút venned.
–   Ne állj le bármilyen sráccal/lánnyal.
–   Ne menj bele olyan dolgokba, amik túllépi a kereteidet csak azért, mert a többiek rá akarnak beszélni. Inkább legyél te a kis puhány utána, mintsem hogy később megbánd amit tettél. Hidd el, ezektől nem leszel boldogabb és menőbb se! 
Jó fesztiválozást mindenkinek!!!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s