Jogot a párbajbábuknak?

Párbajbábuk? Ja, igen, azok a párbajterem sarkában porosodó, régi, kopottas fadarabok, amire minden nap fáradhatatlanul szórjuk a Petrificus totalust, a Lejátét és a Tarantallegrát. De miért is kéne velük foglalkozni?

Hát azért, mert a Levitában történt események rávilágítottak: A párbajbábuk sem érzéketlen tuskók, s bizony igen morcosak tudnak lenni, ha egyszer megelégelik az örökös kínzást.
A Szfinx házára a levitások párbajtermének bábui támadtak rá teljesen váratlanul, egy békés, napsütétes délutánon törtek be a klubhelyiségbe. Persze erre azt mondhatnátok, hogy hiszen a bábuk élettelen fadarabok. Ez igaz, ám úgy tűnik, idővel magukba tudnak szívni annyi varázserőt, hogy életre kelhessenek, a kezükben tartott fadpálcát használva pedig még varázsolni is tudnak.
Ez történt a Levitában is, ahol öt feldühödött bábu a meglepetés erejével lerohanta a diákokat, és hamarosan heves harcok alakultak ki. A kékek bátran forgatták a pálcájukat, de sokáig ellenfeleik is keményen harcoltak. Végül a szfinxeknek sikerült győzelmet aratniuk, és kiderült, hogy lehetőség van békés egyezkedésre.
A levitások megfogadták, hogy kitakarítják a párbajtermet, így az már nem lesz sötét, dohos és pókhálókkal teli. Ezen kívül a bábukra is ráfér egy kis renoválás, hiszen eddig senki sem törődött azzal, ha bepiszkolódtak vagy meghasadtak. A diákok ezután is gyakorolhatnak majd a fadarabokon, de legalább illően bocsánatot kérnek majd az átkokért. Ez pedig garantálja, hogy a bábuk ne lázadanak fel többet! Doléance Arslí na Fírinne, a Levita prefektusa fontolgatja, hogy kinevezze a támadás napját a Bábuk Szolidaritási Napjának. Ha ez nem is sikerül, azért mindenkinek javaslom, nézzen szét a maga háza táján, nehogy épp az legyen a következő helyszín, amelyet néhány dühödt párbajbábu porig rombol.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s