Hírek a világ minden tájáról

NEMZETKÖZI HÍREK:

Olaszország – Róma

Az Európai Mágusszövetség három hete és két napja tartó gyűlésén meghatározták a jövőévi kviddics találkozók főbb időpontjait, az újra megrendezésre kerülő Kviddics Világbajnokság helyszínét, mely Spanyolországban lesz 2013 augusztusában, illetve a kulturális programokat és közös rendezvényeket. A pályázatokra beadott kérvények negyven százalékát dolgozták fel eddig, főként az oktatási, művészeti és közlekedési részeken. Elfogadták Shankar Khan újabb módosítási javaslatait a védelmi varázslatokkal kapcsolatban, melyek összefüggnek az oktatással, ugyanis várhatóan jövő évtől megnő az önvédelmi varázslatok oktatására fordított tanórák száma is. Az ülés egyes találgatások szerint még öt hétig tart, mely ha igaz, akkor ez lesz a mágusszövetség leghosszabb folytonos ülése, melyet a megalakulásuk óta tartanak. Az eddigi rekordot egy hathetes és öt napos ülés tartja (2007), melyen egyszer a képviselők hetvenhárom órán át vitatkoztak a mágusszínház tervezett előadásainak erkölcsi kérdésein.

Spanyolország – Madrid
Spanyolország vére máris forr. Kitudódott ugyanis a hír, hogy a jövő évben ők rendezik a Kviddics Világbajnokságot. Már elkezdték szervezni a biztonságot, a lelepleződési pontok felkutatását és hárítását. Ezen kívül elkezdték a terület felkutatását, mely alkalmas egy ekkora rendezvény befogadására. A rendezvényre ugyan közel egy évet kell még várni, de már most lehet fogadásokat kötni nem csak a meccsre, de a rendezvény helyszínére, a stáb tagjainak számára, az első problémákra és minden egyes apróságra, még az aréna színeire is.

Oroszország – Moszkva, Szentpétervár
Az orosz fővárosban megindult a máguszarándoklat, mely a kentaurok varázslényként való besorolását követeli. Az a bizonyos utolsó csepp a pohárban nem volt más, mint a három hónappal ezelőtti lázadás, mely hirtelen tört ki a Moszkva központjában található varázsnegyedben. A rövid forradalomnak nem volt előszele, de közel hetven varázsló sérült meg súlyosabban, valamint a pár órás lázadásnak tíz halálos áldozata is volt, közöttük két gyermek, akik éppen pálcát indultak venni, hogy a tanév kezdetéig magánórákat vehessenek. A szemtanúk elmondása szerint a kentaurok nem viselkedtek értelmes lényekhez méltóan, így a menet szeretné elérni, hogy haladéktalanul módosítsák a törvényeket, melyek nem tekintik bestiának a kentaurokat. Az első állomás Szentpétervár lesz, de terveik szerint, ha nem érnek célt, akkor akár az európai mágusszövetség székházát is képesek lennének ostrom alá venni, és a hatalmat átvéve kezükbe venni a kormányzást. A fenyegetés valóságalapját még vizsgálja a moszkvai aurorparancsnokság.

Franciaország – Párizs
Megkezdődtek a tárgyalások a minisztériumok és kirendeltségeik átalakításának kérdésében. A legutóbbi gyűlésen megállapították, hogy nem túl arányos az elosztás – a kirendeltségeknél túl kevés, míg a minisztériumban túl sok a munkaerő, így az átcsoportosítás minden területet érinthet majd. Magyarországon a legérintettebb kirendeltségek a szombathelyi, a szegedi valamint a bogolyfalvi kirendeltségek, a budapesti főminisztérium egyelőre nem került napirendre.

HAZAI HÍREK:

Pécs
Holnap veszi kezdetét a Vajsör találkozó, mely Baranya megye legnagyobb mágusfesztiváljának számít. Az egy héten át tartó rendezvénysorozat keretében bemutatásra kerülnek a magyar tájak egyedi ízei, esténként kóstolókkal és utcabálokkal, napközben szórakoztató műsorokkal kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Érdemes kilátogatni, ha szeretitek a vajsört és kíváncsiak vagytok más tájak ízeire is.

Bogolyfalva
A falu fejlődésnek indul. Legalábbis egyes találgatások szerint a minisztériumban több pályázat is elfogadásra került, melyek szerint új üzletek nyitnának a jövő hónapban, és ezen kívül bővülne a falu mérete is. Egy újabb utcát szeretnének kiépíteni, megszüntetve ezzel az egyutcás hírnevét, azonban rengeteg új lehetőséget adnának a fejlődésre. Pontos tájékoztatás azonban nincs még az ügyben, de eddig még nem cáfolták meg a hírt.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s