Amiért még a muglikat is irigyeljük

Alexander Puffskin könyvében, a 20 dolog, amiért irigyeljük a muglikat című írásában nem meglepő módon azt a 20 fő dolgot említi, amelyet irigyelhetünk a varázstalanoktól. A telefon, internet és egyéb érdekes találmányok mellett a kiemelkedő 4. helyen említi az Olimpiai játékokat.
Miért érdekes ez? És mi is az az Olimpia? Nincs olyan mágus, aki ne tudná, pedig az Olimpia jellemzően mugli rendezvény, melyet négyévente tartanak abban a városban, mely egy korábbi pályázás során elnyerte a megtisztelő rangot. Idén, 2012-ben Londonban tartották a játékokat, és amint a Varázsvilág hírei rovatunkban olvashatjátok, az angol mágiaügyi miniszter is kilátogatott küldöttségével a díszes megnyitóra – természetesen titokban, de ez mégis hatalmas szó!
Mi a mágusok sportja? Természetesen a kviddics, vágja rá mindenki azonnal. Nem szűkölködünk versenyekben: házibajnokságok, Európa-bajnokságok, és persze a Kviddics Világkupa. A muglik azonban jóval több sportággal büszkélkedhetnek: A nyári olimpiai játékokon 28 sportág 38 szakága szerepel mintegy 300 versenyszámmal!
A Mágusok Olimpiai Szövetsége (MOSz) szigorúan ellenőrzi, hogy a mugli játékokon ne vehessen részt varázsló, hiszen hatalmas előnnyel indulna. S éppen ezért nem rendezhetünk mi, mágusok sem Olimpiát: a varázserőt olyan sok módon használhatnánk fel teljesítményünk javítására, hogy az eredmények végül nem is emberi erőfeszítést tükröznének, pedig éppen ez az Olimpia lényege!
Négyévente tehát még a mágusok figyelme is a mugli versenyzőkre fordul! Idén harmincadjára gyönyörködhettünk a játékokban, 2016-ban Rio de Janeiro várősára függesztjük a szemünket. És persze szurkolunk a magyar sportolóknak, akiknek sikerei éppúgy boldogítanak bennünket, mint a muglikat: idén fantasztikus, 8 arany, 4 ezüst, 5 bronz az eredmény!

Felhasznált irodalom:
Puffskin, Alexander: 20 dolog, amiért irigyeljük a muglikat. Blizzard kiadó, 2010 London

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s