Csobbannak a pletykák a halas tóban!

Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de nekem most igencsak csendessé vált a kastély. De ahogy ez lenni szokott, az Edictum nem áll meg, és főleg nem pletykák tekintetében, ha már ezt a cikket olvassátok éppen (és remélem olvassátok!). Egy kis kávé mellett üldögélek a tisztáson, és a mappában levő teleírt papírdarabokat nézegetem, hogy vajon melyikeket is használjam fel… Nem sok információ áradat van rajtuk, de hát nyár van! És ha már nyár…

Állítólag a minap, vagy már van két hete is, de azóta is ettől hangos az a bizonyos szakasz: szóval a napokban a Harsogó portrék folyosóján olyan melege lett két lánynak, hogy elkezdtek rohangálni, ami nem is lenne baj, mert ugyebár fiatalok még, hagy futkorásszanak. Viszont ki tudja mi folytán, de az egyik lány, neve legyen X (Katherine Danielle Averay), letépte a másik Y nevű lány (Jessie Lisbeth Diana Redway) pólóját: persze mivel az egész pólóletépésre nem volt energiája, így csak a felsőrész alja (no meg kicsit a közepe is) bánta, mert most egy szép nagy lyuk tátong ott. Az egyik lukas pólóban, a másik a kiszakított darabkával szlalomozott a folyosó szakaszon nem kis hangerővel. De nyugalom lányok, úgy látszik nem csupán titeket bolondított meg az árnyékban is totálisan égető negyven fok, hanem Bogdán Vajkot is, aki olyannyira újonc még, hogy a boszorkányokat és varázslókat félelmetes szörnyetegnek gondolja, akik bármelyik pillanatban megehetnek minket. Azért nincsen minden veszve, hiszen már megtörtént az egetrengetően legfontosabb felfedezés, amin minden második ember átesik – a minap az Árnyas sétányon sétálgatva rájött, hogy a mobiltelefonja itt nem működik! Welcome to önállóság!

Újabb papírok között keresgélek, és az egyiken megpillantom Janey Forerst nevét. No vajon mit követett el a leányzó? A Bagolykő diákjából felcseperedett Ajándékbolt tulajdonos? Emlékszem, hogy amikor másodikos voltam és jöttem ide vizsgázni, akkor mindig hallottam hírét a szépségéről, gazdagságáról, humoráról, kalandjairól… valahogyan mindig is érdekelt, de aztán ki tudja? Jövőbeni interjú alany, hogy hogyan lett Ajándékboltos? Meglátjuk; a reklám után kiderül, bíp. No de visszatérve a jelenben: Vajk után ismét az Árnyas sétányon maradunk, ahol is tanúja lehetünk a kubai est utáni első találkozásnak, Janey és a reptan tanárok gyöngye, Markovits István között. Pityu bá “Bogolyfalva legszebb nőjének” titulálta a lányt, míg Janey a “titokzatos ereklyevadásznak” nevezte őt. Lesz itt valami szaftos és izgalmas később? Drukkoljunk, vagy meneküljünk? Várjuk az ötleteket!

Az eridonos puff és fotelos részleget is elérte a Yarizmus. Van már Yar-napló is, amibe mindenki ír, aki találkozott vele vagy hallott róla valamit, de képek is kerülnek bele és mivel éppen Kviddics meccs volt, így fotó most van dögivel róla. Meg olyan hírek kaptak szájra, ezt hallottam az eridon részlegben, hogy Yarista éppen azt ecsetelte kviddicstársának, Leonak, hogy tanítani fog bűbájokat lányoknak, ilyen kis különoktatás szinten (azért okos a fiú,mi?). Mi ebben az überizgalmas és extrán pletykaértékű, amiért sokkot kaptak a lányok? Nos, akinek valami sikerül, az egy ölelést kap a Sztártól, míg akinek minden sikerül, azt meg is csókolja. Ajánlanám ezt a módszert a kedves tanárikarnak! Egyből csupa kitűnő diák lenne a kastélyban… De most nyár van, hess innen tanulnivaló és vizsga, hess innen! Viszont a Yarizmus téma úgy látszik mindenkit megmozgat, talán több impulzus éri ennek hatására az embereket, mint a tanévben. Az eridonos csajparádé közepébe betoppant a két ördög-páros: Elizabeth Charlotte Vane és Jókay Aurél. Ők ketten fogták magukat, és elpróbálták hitetni a hármas rajongóbrigáddal, hogy Charlotte már többször is csókolózott a Hatalmas Sztárral, és hogy úgy nyáladzik, mint ahogy egy buldog teszi. Talán Aurél megunta Yar sikereit, vagy így akarja tudtára adni, hogy ő is itt van, így reszkessen, mert elveszi a kviddicssztár trónját? Kíváncsi lennék egy box-gálára: a kék sarokban, Yarista Palarn, míg a piros sarokban Jókay Aurél! Ti kinek szurkolnátok? Annak, aki már most népszerűbb lassan, mint David Beckham, vagy arra aki még csak a talajon szökdécsel? A Pletykarovat mindenesetre árgus-szemekkel figyeli őket!

A végzős, nagyszájú, eridonos palacsintakirály, Radits Viktor Endre, elcsábítja a fertőzött Caius-körben tengődő  Kiss Mercédesz-t? Vajon sikerül neki a lányt magába bolondítania? Radits olyannak tűnik, aki csupán játszadozik a nőkkel minden cseppnyi érzelem nélkül, de vajon most is így áll a szekere? Mindenesetre jelenleg már naplementét néznek és csókolóznak, ami valljuk be, elég szokatlan egy olyan lánytól, aki a vasfegyelemből jött ide, viszont teljesen elfogadható egy olyantól, akinek már volt Caiusszal szerelmi története (nem is akármilyen)! Rengeteg kérdés vetődik fel, de képzeljétek! Azt suttogják a falak, hogy a következő számban egy lepleket lehulló, képekkel kidíszített cikk fog napvilágra kerülni Kiss Mercédeszről!…vagy Radits Viktorról, esetleg Pataki Margarétáról? Ki tudja, majd meglátjuk, de mindenki rettegjen, hiszen senki sincsen biztonságban a pletykák elől!

Amira Loveguard körül zajlik az élet. A legújabb fejlemény, hogy egymásra tapadva, összebújva aludtak el a Kísértetház talaján, a navinés Bentley L. Collins-szal, mikor reggel Nemeskürti  prof talált rájuk. Állítólag még a levegőben is érezni lehetett a.. hát nem az ellenségeskedés szagát, hanem a szeretetét és hasonlókat. De úgy látszik, a Bagolykőben mégis zajlik az élet, hiszen már lassan egy esküvőt is magunk mögött tudhatunk: ráadásul az említett tanár és szívszerelméjét.

Vajon ki lesz a következő? Te?
A kávé elfogyott, a pletykák szünetelnek egy kis időre. A következő számnál találkozunk!

2 thoughts on “Csobbannak a pletykák a halas tóban!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s