Riadalom az Olimpiai megnyitón, avagy… valaki, aki Voldemortot kiáltott

Mint a legtöbb mélyen tisztel olvasó tudja, július 27-én, pénteken megkezdődtek a harmincadik Olimpiai játékok. Idén Londonban van a rendezvény helyszíne, így az angolokhoz híven egy nagyszabású megnyitót láthattak a részvevők.
De hogy miért is érdekes ez nekünk?
Azért, mert a múlt hónapban megválasztott Alexander Forks, angol mágiaügyi miniszter is kilátogatott a megnyitóra feleségével és kisebb baráti körével. Érdemes megemlíteni, hogy eme baráti kör mind igen ismert és nagy tiszteletnek örvendő varázslókból állt, akiknek nevét nem sorolnánk fel itt, mivel a történet szempontjából érdektelen, vagy éppen kellemetlen helyzetbe hoznánk vele a megemlített úriembert.
De visszatérve kis történetünkhöz a miniszter és kedves felesége éppen a megnyitó szépségeiben gyönyörködtek, amikor lent, a nagyszínpadon egy furcsa alak tűnt fel. Eleinte senki se gondolt rosszra, egészen addig a pillanatig, amíg többen rosszul nem lettek. Ekkor a társaságban többen is fekete mágiáról, és Tudjukkiről kezdtek sugdolózni. Persze a nem is olyan távoli múlt eseményeinek köszönhetően egy kis riadalom keletkezett a mélyen tisztelt személyek között.
Persze mivel a miniszter úrról volt szó, nem bízhatták a véletlenre a dolgot. A jelenséget ezer dolog is magyarázhatta, de persze itt a fenyegető eredetű magyarázatokra gondolok, mint merénylők és hasonlók, mert a társaság tagjai egyből erre gondoltak, így riasztották is a közelben tevékenykedő aurorokat, akik hallgattak a feletteseik riadt hangjára és elfogták azt a szerencsétlent, akit kinéztek.
Hogy miért is hívom szerencsétlennek?
Hát azért, mert a férfi nem volt más, mint egy szerencsétlen mugli angol önkéntes, aki vállalta, hogy eljátssza a történet fő gonoszát, aki, mint a legtöbb gonosz, fekete palástot hord. Szegény szerencsétlen ember nem értette, hogy miért is kérdezgetnek tőle furcsa, pálcával mutogató emberek egy bizonyos Sötét Nagyúrról. Persze az emlékeit kitörölték, és a riadalom elmúlt. Szerencsére minden felsorolt esemény a muglik előtt észrevétlenül zajlott, így történhetett, hogy ha valaki nézte a megnyitót, nem vett észre semmit ezen történésekből.
Mindazonáltal szerintem egy remek megnyitót láthattunk, amiben minden bizonnyal varázslók is segítettek, mivel bizonyos show elemeket mugli technikával felettébb nehéz lett volna véghezvinni…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s