Tea a pillangóhölgytől

Biztosan mindenki találkozott már a Fő utcza elején található fehérre meszelt épületről, amelyen a táblácska finom helyre invitál minket a kedves névvel: Pillangó-varázs.
Amikor felkértem a tulajdonost, Zoey Rutherfordot, hadd készítsek vele egy riportot, ő beljebb invitált, és megkínált egy finom eperteával. Az epres a kedvencem, Zoey már itt belopta magát a szívembe.
Ezután rögtön a tárgyra tértem, és az üzletéről kérdeztem őt, ennek kivonatát olvashatjátok alant.

– Mióta létezik az étterem-teaház?
2009 októberében nyitott meg a teaház, illetve az étterem is ugyanekkor (mert ugye a kettő egy helyen van). Persze a munkálatok már hónapokkal azelőtt elkezdődtek, és szerencsére nem is volt semmi fennakadás, a tervek szerinti időpontban nyitottunk meg.

– Mi adta az ötletet ennek alapítására?
Igazából már elég régóta tervezgettem, hogy majd egyszer lesz nekem egy teaházam. Én magam szeretem az ilyen helyeket, és mindenképp azt akartam elérni, hogy olyan munkahelyem legyen, amit szeretek.
Márciusban végeztem a Bagolykőben, és két lehetőség állt előttem: vagy mestertanoncként folytatom tovább az iskolát, vagy a saját lábamra állok.
Persze anyukám szerette volna, ha továbbtanulok; gyógyítóként, esetleg valamilyen minisztériumi dolgozóként képzelt el. Ám kaptam egy lehetőséget: Bogolyfalván eladásra kínáltak egy épületet, és mivel a falu nem rendelkezett addig teaházzal, csak kocsmával, ezért úgy gondoltam, itt a remek alkalom. Jonathan, a férjem is támogatott a döntésben, és tádám: így lett a Pillangóvarázs.

– Keresett hely?
Én úgy látom, hogy igen, eléggé keresett hely. Főleg a Bagolykőben tanuló diákok látogatják előszeretettel, de persze falulakók is megfordulnak itt, vagy épp átutazó vendégek. Mostanra már jó pár embert törzsvendégként tartunk számon.

– Milyen különlegességek vannak nálatok?
A hely kinézetét, felépítését tekintve talán csak annyi különleges lehet benne, hogy az étterem és a teaház egy épületben üzemel – ilyet én még nem nagyon láttam sehol sem. A dekorációt igyekeztem egyedire kialakítani, de talán ami különlegesnek számíthat, az az étel- és italkínálat.
A teaválasztékban szerepel például a ‘Buborékfújó’ nevezetű tea, ami nevéhez illően színes buborékokat gőzöl. Nagyon mókás, hisz sosem tudni, meddig tart a buborékáradat, és néha az egész helyiség tele van színes bubikkal. Egy másik különleges teánk pedig jósol az elfogyasztójának. A tea megivása előtt fel kell tenni magadban egy kérdést, megiszod a teát, és gondolatban azonnal megkapod a feleletet. Persze ez csak egyszerűbb kérdéseknél működik, és sokszor nem is kapsz konkrét választ.
Még sok ilyen teánk létezik, amikről inkább nem mesélnék, érdemesebb kipróbálni és meglepődni.

– Történt-e valami különleges/meglepő sztori itt?
Szerencsére eddig semmiféle rendbontás vagy katasztrófa nem történt, leszámítva azt a sztorit, mikor összetörtem vagy ötven poharat, mert azt gondoltam, elbírom én a kezemben, nem kell ide varázsige, vagy erős emberek segítsége. Sajnos még senkinek sem kérték meg itt a kezét, de mindenkit ösztönzök, hogy ha valami ilyesmit tervez, akkor válassza a teaházat.

– Mik a jövőbeni tervek?
Szeretnék nagyobb rendezvényeket tartani az étteremben, mert egyelőre ilyenekre nem nagyon került még sor. Volt pár kisebb rendezvény, mint például szülinap, vagy ballagási ebéd. A tervek között szerepelnek saját magunk által kitalált rendezvények lebonyolítása, illetve különféle esteké, de ehhez még fel kell mérni, mire is lenne igény.

Érdemes tehát ellátogatni a Rutherford-család vendéglőjébe. A csodás kilátású és remek személyzetű étteremben kedvező árak és diákkedvezmények várnak, a teaházban több mint százféle teából válogathatunk, ihatunk forró csokit, kávét, hozzájuk szendvicseket fogyaszthatunk. Aki még nem ismeri a teaház névadó különlegességét, a pillangó-varázs teát, az mindenképpen rendeljen egyet, már csak a hozzá felszolgált pillangósütemény miatt is. Ha sikerül beleharapnunk, mielőtt életre kelne és kirepülne az ablakon, tökéletes finomságot kóstolhatunk.

A teaház nyitva tartása:
naponta
11-23 óráigAz étterem nyitva tartása:
naponta
11-15óráig
és
17-23óráig

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s