Karneválozás a muglikkal

Sokan talán nem is tudják, de amíg a Bagolykő diákjai a vizsgákra készültek, és sikeresen – rosszabb esetben sikertelenül – vették az akadályokat, a muglik történelmi karnevált rendeztek.
A karnevál augusztus 24-től 28-ig tartott, helyszíne pedig a Nyugat királynője, Szombathely volt. A Savaria Történelmi Karneválként már a hatvanas évek óta ismerik, és minden évben rengetegen látogatják meg a város lezárt területeit, ahol nagyon sokféle rendezvény megtekinthető, és több napon keresztül jelmezes forgatagban találhatja magát a kíváncsiskodó. A rómaiaktól egészen a barokk és a reneszánsz kori élettel ismerkedhetnek meg az idelátogatók. A jelmezes és fáklyás felvonulás több mint egy óráig szokott tartani, ilyenkor a seregek néha megállnak, bemutatnak egy-egy harcot, vagy lőnek, sok esetben elrabolnak a közönség sorai közül pár nőneműt, akiket rabként magukkal visznek a felvonulás alatt.
Az idei karneválon nem csak muglik vettek részt. Egy aranyvérű varázslócsalád szerette volna már régóta megismerni ezt a rendezvényt. Egy-két évig készültek rá, hiszen nem lehetett csak úgy odaállítani varázspálcával, és mindent megbámulni, ami újdonság. Végül a 2012-es fesztiválra sikeresen eljutottak.
A Történelmi Témaparkban (itt tartózkodtak a hagyományőrző egyesületek, három napig sátrakban éjszakáztak, ahogy az őseik) elvegyültek a Norde Gard – Északi gárda germánjai között, jelmezbe bújva teljesen olyanok voltak, mintha a hagyományőrző csapathoz tartoznának.
Azonban már az első napon bosszankodniuk kellett, ugyanis a ruháik közül valaki – egy ismeretlen szarka – elcsent egyet, amikor felfedezték a többiek tábori életét. Ez még nem is lett volna akkora baj, viszont a család feje, Mayer F. István elmondta, hogy a ruhához tartozó kis tarisznyát is elvitték, ami egy újabb fajta szerelmi bájitalt tartalmazott. Reméljük, hogy nem okozott semmi komolyabb problémát, ha megitták a bájitalt az enyves kezűek.
Ezzel pedig szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy bátran nézzétek meg a muglik szórakozásait, közöttük a karnevált, de figyeljetek oda másokra, és persze saját magatokra is. Többek között az ilyen problémák elkerülése végett.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s