Hogyan puskáztak a mestertanoncok régen, és most?

Minap azon gondolkodtam, hogy a mestertanoncaink miképpen puskáztak régen – mikor még kis 14 éves diákok voltak – és most, hogy már tudják, hogyan mennek a Bagolykő vizsgáin a dolgok. Ezért arra gondoltam, hogy megkérdezek pár MT-t, hogy hogyan is puskáztak.
Először is Rudgerus Grothues-nak tettem fel a kérdést. Aki csak annyit mondott, hogy: Fogalmam sincs, ugyanis nem puskázok, inkább megbukok becsületesen, mintsem átmegyek csalással.
Cöh… Ja, persze… a kis szende unikornisok sosem tesznek semmi rosszat. Naja. Szerintem minden ember legalább egyszer puskázott életében. Bár ki tudja. Nem biztos, hogy magamból kéne kiindulnom. Mondjuk én egyszer-kétszer puskáztam, de akkor sem buktam le.
Na mindegy. Inkább bepróbálkozok Boronkai Hajnalka Emíliánál. Hátha a lány csalt már. Elsősként gondolni sem mertem rá, azóta pedig mindig lebukok, szóval most sem szeretek.
Nocsak, nocsak… Ki gondolta volna hogy egy főnix is puskázott. Valamiért jobban kinéztem volna egy unikornisból. Bár ahogy mondta, mindig lebukott puskázás közben, tehát annyira ő sem tud jól csalni.

Na most nézzünk meg egy rellonost, mondjuk… Grósz Annát. Szerintem benne nem kell csalódnunk.
Az első bagolyköves évemben elég sokat puskáztam. Varázstollal, láthatatlanná váló tintával, másolással, és különböző mugli módszerekkel is, amiket az itteni tanárok kevésbé ismernek, például fehér tollal fehér papírra írással, nyaklánccal, kólásüveggel, origámival és filmtekercs puskával.Később rájöttem, hogy nincs szükségem ilyenekre.  Tudtam, hogy a leányzóban nem kell csalódnunk. Itt van jó pár ötlet a többi diák számára. Gondolom ezekkel a módszerekkel soha nem fogtok lebukni. Kivéve akkor, ha tanáraitok ezt cikket olvassák.
A következő diák, egy Navines leányzó: Pataki Margaréta. Szerintem sokan tudják, hogy a mestertanonc kissé álmodozó, de éppen ezért cuki. Ezért kíváncsi voltam, hogy ő puskázott-e élete során, és ha igen, hogyan tette. Nézzük: Puskázni? Az valami mugli ketyere, nem? Jaaa, hogy csalni! Elsős koromban egyszer sikerült kilesni a dolgozat összes válaszát a tankönyvből, de annyira bűntudatom lett, hogy ráöntöttem az összes tintám, csak hogy ne lehessen látni a válaszaim. Azóta leadtam a Jóslástant, és nincsenek problémáim. Elnézést, tanárnő!! Még most is szégyellem magam! Bocsánat. ):
Komolyan? Mit is várhattunk volna egy ilyen aranyos kis nagylánytól? Bár azért ő is bepróbálkozott… Úgy tűnik a navines diákok nem szeretnek csalni. Igazi kis tündérek.
Most pedig jöjjön egy másik sárkányka: Elisabeth LovelaceElsősként még jó gyerek voltam, nem puskáztam, aztán az évek alatt többféle módszert is kitaláltam, de leginkább egy spéci tintát használtam, amit csak egy bizonyos szögből lehetett elolvasni. A kézfejre írva igazán hatásos.
Hajaj. Ezek a rellonosok… olyan rosszak. Ez a tinta nekem nagyon bejön. Majd megkérdezem Elisabeth-et, hogy honnan is vette. Bár nem biztos, hogy ilyen kis titkokat ki fog adni a kezéből.
Eztán két levitás fiúnak tettem fel ezt a kérdést. Karasa B. Bálint-nak, és Matthew G. Kinesy-nek. Ők így feletek:
Bálint: Nos, mivel jófej mestertanonci társaim vannak, így az egyik vizsga előtt pár órával megkaptam a tananyagokat, mivel addig azt se tudtam, hogy milyen tantárgyakból kéne vizsgáznom. Tehát az én idei puskázásom saját képzelőerőm volt leginkább, na meg Monky, a szellem. Még jó, hogy választékos szókinccsel rendelkezem… haha.
Matthew: Elsős koromban még kezdő voltam. Akkor még szükség volt rá, hogy egy szorgalmasabb diáktársam arcáról és mozdulatairól olvassam le a megfelelő válaszokat, illetve a tanár krétafogását és szemöldökeit figyelve ellenőrizzem azok helyességét.
Most pedig miért puskáznék, mikor a tények és összefüggések egyszerű alkalmazásával bármilyen kérdésre olyan válasz adható, amely még ha nem is található meg a tankönyvben, bármelyik tudományokban jártas professzornak el kell ismernie az igazam?

Sajnos tőlük nem kaptunk semmilyen tippet a puskázást illetően, bár Bálint azt mondta, hogy az is elég, ha az ember a képzelőerejét használja, és választékos szókinccsel rendelkezik. Mondjuk ez is egy megoldás. Úgy tűnik, hogy Matthew pedig egy igazi – vérbeli – levitás. Az elmondása alapján ő nagyon okos lehet. Jó emberismerőnek tűnik, ha már letudta olvasni a diáktársai arcáról a dolgokat. Vagy talán ez könnyű dolog, csak én vagyok a sötét?
Az utolsó mestertanonc akit megkérdeztem Emma N. Lahr volt. Azt tudni kell róla, hogy a süveg eredetileg az Eridonba osztotta be, később pedig kérvényezte, hogy had legyen rellonos, így az alagsorba költözött. Talán ő sem puskázott. Vagy mint Hajnalka, ő is mindig lebukott? Hiszen először eridonos volt. Most megtudjuk: Rengeteg módszer van a puskázásra. Én sose vetettem be mágikus dolgokat, megmaradtam a mugli dolgoknál. A legjobb a combra ragasztott papír és szoknya páros. De nekem remekül bevált, hogy a dolgozat alá betettem a puskát és amikor a tanár nem figyelt vagy felül vagy alul vagy oldalt kihúztam és leolvastam mindent. Persze utóbbihoz jól tele kell pakolni magunk előtt az asztalt, de csak annyira, hogy ne legyen túl feltűnő.
Valamint a másik amit párszor használtam – ami már rizikósabb – a padba betett könyv, amit ha a tanár nem volt a közelbe kihúztam, rátettem a lábamra és lapozgattam. Ennél igen nagy a lebukás veszélye, szóval ügyesnek kell lenni. 

Háh… Mégis. Pedig azt hittem, hogy lesz egy olyan rellonos MT aki még nem puskázott. Hát… mégis.

Kék Jávorszarvas

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s