Advent Budapesten avagy a Vörösmarty téri vásárról egy kicsit

Mint az elmúlt pár évben mindig, így idén is megrendezték az országszerte sokat emlegetett Vörösmarty téri karácsonyi vásárt, immáron 14. alkalommal. Az, aki ebben az évben kilátogatott a térre, rengeteg kis bódéval találhatta magát szembe. Ha volt elég bátorsága, és rászánta magát a „kincskeresésre”, akkor sok érdekes bódét, terméket és látnivalót vehetett észre.
A kis faházak a legkülönfélébb árukat kínálták. Volt olyan hely, ahol kézműves kerámiát lehetett venni, volt olyan, ahol különféle sálakkal, ruhákkal és kiegészítőkkel lettek gazdagabbak a vásárlók. Valamint volt olyan, ahol üvegfújást lehetett nézni, ott helyben.

Ha esetleg nézelődés közben megéhezett valaki, az sem jelentett problémát, mivel rengeteg magyar különlegességet árultak ott helyben. Volt sült kolbász, kenyérlángod, kürtöskalács, töltött káposzta és még rengeteg étel.  Mondjuk italból is volt választék bőven. Persze ezek közül a legkeresettebb a forralt bor volt a felnőttek körében, a kisebbek pedig inkább a teát és az idén újdonságnak számító forró csokit részesítették előnyben.

A szervezők idén igazán kitettek magukért, mivel a tér két sarkén két zenekar szórakoztatta a nézelődőket, akik igen szívesen álltak meg egy-egy percre, hogy belehallgassanak a zenekarok zenéibe. Nekem az kifejezetten tetszett, hogy ezek nem zavarták egymást, vagyis az egyik zenéje nem hallatszott el odáig, ahol a másik játszott. Valamint ezen kívül még érdekességnek szolgálhatott, hogy a szemben lévő Gerbeaud-házon bizonyos időközönként „épületfestést” tekinthettek meg az érdeklődők.

Mindent összevetve szerintem nagyon jó volt, már csak a hangulat miatt is. Aki idén nem volt kint, az mindenképpen menjen ki jövőre Wink

ÉS amit én a legjobba szeretek minden évben, a bögre Smiley:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s