Interjú a “Legfélelmetesebb prefektussal”

Lehet, hogy már sokan hallottatok Szakács Ágota Beátáról, de ha szeretnétek még többet megtudni róla, akkor olvassátok el ezt a cikket. Wink

– Mesélj egy kicsit magadról!
– Nem tudom, mire kíváncsiak az olvasóid Zachary, de megpróbálom kielégíteni a kíváncsiságukat. Milánóban születtem, éltem is ott egy darabig. Majd Berlinben, Budapesten, végül pedig a kastély falai között tengetem napjaimat. A szüleimet jelenleg nagy erőkkel keresik, kutatják mivel egy ideje nem találják őket. Négy féltestvérem van, köztük aurorral, kviddics játékossal és két brokkoli-pusztítóval. És mielőtt megkérdezed, igen, egy párt alkotok Araczki Endrével amiről többet nem szándékozok mondani.
– Mióta is jársz a Bagolykőbe?
– Biztos tudni akarod te azt? *nevet* Elég ha azt tudod meg te, és az olvasóid, hogy már valahol ballagás előtt kéne állnom. Vizsgaidőszakban érkeztem anno, emiatt ki is hagytam azt az évet.
– Eddig mit tevékenykedtél az iskolában?
– Az iskolában sok helyen tevékenykedtem. Voltam újságíró, mint te, úgy egy tanéven keresztül. A színjátszó tagja is voltam,  ahonnan távozni fogok hamarosan, mert már nincs időm rá. Kviddicsezni kezdtem még Csíkszentmihályi professzor idejében, ami végül állandó lett. Kapitány is voltam a Heves Hurrikánoknál,  tisztségemet Benji örökölte meg egy felmerülő probléma miatt. Nemsokára pedig három tanév óta vagyok prefektus a Navine házban.
– Miért szerettél volna prefi lenni?
– Nehéz kérdés Zach. Hiába vagyok már jó ideje prefektus, nem tudom megmondani miért adtam be a pályázatomat annak idején. Talán vonzó volt az, hogy felettem csak a tanárok állnak és nincsen takarodó. Na meg a büntetés-osztás sem utolsó, egész mulatságos látvány mikor a delikvens ágytálakat sikál a gyengélkedőn.
– Mit gondolsz, vajon miért te lettél a Legfélelmetesebb prefektus?
– Erről sokkal jobb lenne, ha a kastély lakóit kérdeznéd meg, akik félnek tőlem. Amúgy nem tudom, nem vagyok én annyira félelmetes. Szépen is tudok mosolyogni meg minden, nézd meg. *mosolyog* Na látod, nem harapok én olyan nagyot.
– Van kedvenc tanárod, tantárgyad?
– Kedvenc tanárom és tantárgyam több is van. Először is Markovits István professzor a tantárgya miatt, amit már jó ideje imádok. Másodszor Alexandra Rachel Hanna Flaviu tanárnő, akinek a tárgya miatt olyan dolgok derültek ki rólam amikről nem is tudtam, hogy létezik. Harmadszor pedig Szendrei Véda tanárnő a sárkányok miatt.
– Mi volt a legnagyobb csínyed, amit elkövettél az iskolában?
– Csíny? Úgy érzem nem volna a legokosabb döntés, hogy itt osszam meg a nagyközönséggel a csínyjeimet. Elég sok mindent vittem véghez, de talán a legrosszabb az volt, mikor két barátnőmmel a kínzókamra megnyílt alattunk. Kevés híja volt annak, hogy nem maradtam ott.
Gondolom a Navine-Rellon kviddicsmeccsről nem kell meséljek. Mindenki ismeri a történetet és azt, hogy mennyire hősiesen mentettem meg Krisit egy rellonos zászlótól. *vigyorog*
– Mi szeretnél lenni ha „nagy” leszel? Milyen foglalkozások érdekelnek?
– Ezen annyira még nem gondolkodtam. Annyi biztos, hogy mesterképzésre fogok maradni. Szakirányok között tobzódom, mert több minden érdekel, mint amennyit fel lehet venni egyszerre. Nehezen fogok dönteni akkor, látom előre. Amúgy érdekel a fotográfia, újságírás, nagy kérdőjellel pedig a tanárság.
– Itt fogod hagyni a Bagolykőt, vagy majd itt fogsz lakni a faluban?
– Szeretnék a faluban maradni mindenképpen, egy kis házban valakinek az oldalán talán a gyerekeimmel.. Csakhogy nem vagyok valami tehetséges jós (nem muszáj megkérdezni róla Kékessy professzort) emiatt nem tudom mi lesz velem később. Lehet a szél más merre fog fújni, mint Bogolyfalva.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s