Mindent a Mágustusáról

Ki az, aki még nem fedezte fel a felhívást, ami az iskola üzenőfalain, röplapokon terjed? Idén a mi iskolánkban is kiválasztatik a Mágustusa Legkiválóbb Mágusa!
A Mágiaügyi Minisztérium által, a DÖK segédletével már rég folynak az előkészületek, hamarosan pedig már a közepében találhatjuk magunkat a diákok közti versengésnek. A Mágustusáról és körülményeiről kérdeztem a DÖK elnökét, Amira Loveguardot, aki készséggel válaszolt minden kérdésemre – persze csak annyit, amennyit el szabadott árulnia. Íme a beszélgetésünk kivonata:

 

– Kinek a fejéből pattant ki az ötlet? A Mágiaügyi Minisztérium vetette fel a Tusa gondolatát, vagy a DÖK kért engedélyt az egészre?
A Mágustusa már egy évek óta tartó hagyomány, a Mágiaügyi Minisztérium szervezi rendszeresen iskolánként. Eddig három iskolából került ki bajnok, akik idén a mi tusánkon is tiszteletüket teszik.

– Tehát hagyománya van ennek más iskolákban már? Idén hogyhogy mi is a részesei lehetünk? Talán jobb lett az iskola valamiben tavaly óta, hogy ebben az évben megkaptuk a bizalmat? Melyik három iskola volt eddig tagja ennek a versenynek?
Igen. Egy időben, körülbelül egy évtizedig nem volt megrendezve, nem tudni milyen okokból. Az iskolákat találomra választják, nincs megkülönböztetés. Az eddigi három iskola a Beauxbatons Mágusakadémia, a Durmstrang, és a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola.

– Szóval csupa neves külföldi iskola közé kerültünk be ezzel. Ez szuper!
Mennyi ideig dolgoztatok a Tusa előkészítésén?

Ez hosszú, hónapokig tartó folyamat, ami még mindig folyik. Az apró részletek kidolgozása, az összehangolás nem egy egyszerű procedúra, de megéri, hisz a végén egy szuper esemény áll össze.

– Fordulókból fog állni a Mágustusa? Lehet tudni, hogy hány részből áll a mérkőzés, és miféle megmérettetések várnak az indulókra?
Négy forduló lesz azoknak, akik a jelentkezési napot sikeresen megszerezték, ennél többet viszont nem mondhatok.

– A versenyszámok milyen helyszíneken lesznek? Lesz lehetősége nézőközönségnek is jelen lenni, vagy nem lesz ilyen módon látványos a Tusa?
A helyszínek nem lesznek láthatóak, de egyelőre nem tudni, lesz-e valamilyen mód a közvetítésre.

– Biztonságos lesz a küzdelem? Mekkora veszélynek lehetnek kitéve a versenyzők?
Nézőpont kérdése. Természetesen nem egy kellemes séta lesz, küzdeni kell a célért, de a gyógyítók és javasasszonyok mindig készenlétben fognak állni, így súlyos baleset vagy haláleset semmiképp sem következhet be, és persze lesz felkészítés.

– Miből fog állni ez a felkészülési időszak?
A felkészítési időszakban gyakorolni fognak a versenyzők, párbajoznak, logikai feladatok lesznek, meg amit éppen az oktató kitalál.

– Szerinted körülbelül hányan fogják megszerezni a jelentkezési lapot?
Egy olyan tíz-tizenöt emberre saccolok. Aztán lehet, hogy kevesebb lesz a résztvevő, de megeshet, hogy lesznek akár harmincan is.

– Van korhatár vagy valamilyen megkötés, ki jelentkezhet?
Természetesen nincs semmi kikötés, az ügyességen múlik minden. A jelentkezési lap megszerzésénél három szempont van, amiben jeleskedniük kell a diákoknak. Ez a három a varázserő, az ész, és  a fizikum.

– Az iskolába érkezik egy külsős ember is, állítólag a Mágiaügyi Minisztérium dolgozója. Mit lehet róla tudni? Milyen szerepet fog ő játszani a Tusán?
Maurice Mclaughlin tényleg a Minisztériumban dolgozik, leginkább auror, de valahogy köze van részben mindenhez, így ő a hivatalos kihelyezett szervező. Talán nem tudjátok, de a versenyzőknek külön lakhelyük lesz. Velük fog lakni Maurice is, ő lesz a tanáruk, és első számú támogatójuk, mint egy katonás pótapa.

– Mennyi ideig fog tartani a Tusa? Ez idő alatt hol fognak lakni a versenyzők? Ettől függetlenül érintkezhetnek majd a társaikkal továbbra is?
A tusa hetekig is eltart majd, ami alatt kapnak egy külön lakrészt. A versenyeken kívül csak engedéllyel hagyhatják el a helyet, kötelesek ott aludni és nem elcsászkálni. Az étkezéseknél is társaikkal lehetnek, nem lesznek bura alatt. Sőt, mindenki választhat egy támogatót is, aki meglátogathatja a lakban.

– Miért különítik el a versenyzőket erre az időre? Csak hogy nyugodtabban és aktívabban végezhessék a felkészülési időszakot, vagy van más oka is? Kicsit ijesztő, hogy egyetlen látogatót fogadhatnak, és nem lesz gyakori a kijárás.
Valamit valamiért. Nyugodtabb a felkészülés, és nincs az, hogy egy óra mire megtalálják őket mert elcsatangoltak. Itt a versenyzőkkel megtudnak beszélni mindent egymás között, és jó helyük lesz, nem börtönbe kell vonulniuk.

– El szabad-e árulnod, hogy mi lesz a főnyeremény, illetve kik azok, akik kapnak majd valamilyen díjat?
A nyertes nevét mindenki ismerni fogja, a további részletek titkosak.

Remélem, a cikkből mindenki megtudott mindent a Tusáról, ami csak érdekelhette. Aki kellően tehetségesnek érzi magát, ne habozzon kitölteni a jelentkezési lapot (és persze előtte megkeresni azt). Minden ehhez kellő információt a Bagolykő Híroldalán olvashattok el Bagolykő Mágustusa címmel.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s