Apró hírek a nagyvilágból

Tüzes fiatalok randalírozása

Több helyen, így a Gyöngyös közeli Sárhegynél, Dunaújvárosban és Seregélyesen ütött ki váratlan tűz kisebb-nagyobb pusztítást végezve. A muglik véletlen szerencsétlenségnek, gázömlésnek tulajdonítják az eseteket, de valójában a mostanában előforduló fiatal elementalisták általi összecsapásoknak köszönhetőek a balesetek. A közeledő, augusztus elején kezdődő elemi mágus találkozó ifjú látogatói már nagyon izgatottak a közös ünneplés, a versenyek és programok miatt, ez lehet az oka az egyre gyakoribb elemi mágikus összecsapásoknak, legyenek azok játékosak vagy komolyak. Tudjuk, nem csak tűz pusztít ezek okán, de észleltek korábban Budapesten földrengést, és a közelmúltban történt áradások java sem egyszerű természeti csapás volt.
A katasztrófaelhárítók, a mugli tűzoltók és segítő elementalisták együtt dolgoznak az emberek védelmén, a károk csökkentésén.

Meddig növekedhetnek még a benzinárak?

Körülbelül 420 forintnál tartanak a benzinárak, az elmúlt két hétben harmadszorra növelték meg azt az autósok legnagyobb elkeseredésére.
Akik kevésbé jártasak a muglik energiafelhasználásában, a benzin a legelterjedtebb üzemanyag, amellyel a varázstalanok közlekedési eszközeiket hajtják. Nem mellesleg ehhez a benzin elégetése szükséges, amivel sok kártékony anyag bocsáttatik a levegőbe. Már több, mint egy milliárd autó furikázik Földünkön, ezzel jelentősen növelve a környezetszennyezést. Gondolkodnak alternatív megoldásokon: elektromos autót (az áram előállításával is óhatatlanul szennyezzük bolygónkat, sok energiát használunk fel), napelemmel vagy hidrogénnel működő járműveket (előbbiben egyelőre még csak próbálkozások vannak és nagyon függ az időjárástól, utóbbi sajnos a jelen állás szerint nem megvalósítható, mert nem tudunk több energiát kitermelni, mint amennyit belefektetünk) terveznek lelkes kutatók.
Minden fajtából lehet találni kísérleteket, prototípusokat, de sajnos ezek még nem érettek meg ahhoz, hogy széleskörűen használni lehessen őket. Egyelőre az energiatakarékos fajtákhoz nyúlhatnak csak a muglik, de ezekhez is csak az igazán tehetősek. Vajon eljön-e a nap, amikor a varázslók fogják bűbájos energiával megsegíteni a varázstalanokat, ugyanis a bolygó benzin előállításához szükséges kőolajkészlete vészesen fogy és pesszimista jóslatok szerint pár évtized alatt kiapad?

Hidegvérű felfedezések

Míg a varázstalanok azon morfondíroztak, a Tyrannosaurus rex (két lábon járó húsevő dinoszauruszfaj, sokunk megkönnyebbülésére a többi dinoszaurusszal együtt több, mint 60 millió éve kihaltak) vadászott-e, vagy csak dögevő volt, varázsló kutatóink arra kerestek választ, a már szintén kihalt krétai csattogó sárkányfaj hogyan nevelte fel csemetéit. Míg a varázstalanok bizonyítékot találtak arra, hogy a T-rex valóban vadászott, nem csak elhullott állatokat evett (részletek itt), a mágusok kiderítették, hogy a csattogók narancs-arany színű tojásaikat földbe ásott lyukakban őrizték. Kréta szigetén több ilyen odút is találtak a föld alatt, némelyben összetörött, némelyikben megkövesedett ép tojással. Ennek köszönhetően nemrég bizonyíthatták azt is, hogy a húsz évvel ezelőtt Görögországban talált narancssárga tojások szintén egy krétai csattogó ki nem kelt csemetéit rejtették.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s