Készítsünk titkos kincses üveget!

 

Bizonyára te is birtokolsz titkos dolgokat, amiket szívesen zárnál el egy helyre, de eddig még nem nagyon volt ötleted, hova tedd. Vagy akár egy új perselyre is vágyhatsz, mi lenne, ha te csinálnád meg magadnak, valami kis kreatívat, valami egyedit? Ez a titkos kincses üveg mindenre megoldást jelenthet!

HOZZÁVALÓK

– Befőttes üveg tetővel
– Ragasztó
– Natúr színű zsinór
– Olló
– Festék
– Ecset
– Varázspálca se jön rosszul azért

ELKÉSZÍTÉSE

Mossuk tisztára a befőttes üveget és a címkét is távolítsuk el róla. Szárítsuk meg. Ragasztás előtt érdemes póbafestést végezni a zsinóron. Spárgát és más természetes anyagból készült zsinórt festhetünk egyszerű temperával vagy vízfestékkel, míg a műanyagot ezek a festékek nem biztos, hogy szépen befogják.

Az üvegre tegyük rá a tetejét, állítsuk egy újságpapírra és ragasztózzuk be a tető alatti részt. Innen indulva tekerjük fel csigavonalban a zsinórt és jó szorosan simítsuk rá az üvegre. Ne kenjük be egyszerre az egész felületet, fokozatosan haladjunk, így nem fog túl hamar megszáradni vagy elmaszatolódni a ragasztó. (Fontos, hogy a ragasztó ne folyjon ki a zsinórborítás alól, mert a ragasztók egy részét szintén nem lehet festeni.) Így dolgozzunk egészen addig, amíg nem érünk el az aljáig, ott is a közepéig. Most vágjuk el a zsinórt és tegyük félre száradni.

Az üveg tetejét is ugyanígy díszíthetjük. A zsinór feltekerését kívülről kezdjük.

Száradás után jöhet a festés. Ezt a műveletet az üveg esetén az alján, középről kezdjük, a tetőnél szintén a közepéről indítsuk. Válasszuk ki a kedvenc színünket és használjuk azokat, de akár jelképesen a házad színének mintájára is festheted. Végül egy kis csillámbűbájt vagy titkos lékódolót is használhatunk, utóbbit a még nagyobb biztonság érdekében.

Kellemes időtöltést! Az elkészült munkákról képeket szívesen beteszünk a következő újságba, hogy többen is lássák, milyen klassz ez az egész Smiley

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s